Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan kısa sürede hazırlayabileceğimiz oldukça pratik bir tarif. Ben bir mini fırın tepsisini dolduracak kadar yaptım, bu ölçüler 2-3 kişiye göre.
Malzemeler:
3 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sıvıyağ
Kırmızı biber, Karabiber, tuz
Yapılışı:
İnce halkalar şeklinde doğradığımız patateslerin iki yüzünü de sıvıyağ, kırmızı biber ve karabiber ile harmanladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Patateslerin üzerleri kızardıktan sonra (yaklaşık olarak 7-8 dakika) yumurta ile sütü çırparak patateslerin üzerine döküyoruz, karışım krema kıvamına gelinceye dek pişirdikten sonra (yaklaşık 5 dakika) üzerine kaşar rendesi serpiyoruz. Patateslerimizi sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun. : )