21 Haziran 2011 Salı

Tabule

Ortadoğu mutfağına ait bir tarif olan tabule çok lezzetli bir salata, sıcaklar başlamışken, soğuk ve hafif seçeneklere yönelmek isteyenler için güzel bir tercih.
Malzemeler:
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
2 adet salatalık
2/3 su bardağı ince bulgur
1/2 limon suyu
Zeytinyağı, tuz

Yapılışı:
2/3 su bardağı ince bulgurun üzerine ılık su dökülerek dinlenmeye alınır. Bu sırada tüm yeşillikler yıkanıp, kurutulduktan sonra mümkün olduğunca ince kıyılır. Domateslerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp küp doğranır, salatalıklar da aynı şekilde minik doğranır. Yarım limon suyu, zeytin yağı ve tuz ilave edilerek bulgur ile karıştırılır, soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

14 Haziran 2011 Salı

Kahveli Çikolatalı Muffin

Kek yapmaya başlarken evde süt olmadığını farkeden ben, çareyi süt yerine bir bardak neskafe kullanmakta buldum. Çaylı kek nasıl oluyorsa bu da neskafeli kek oldu, çok da beğenildi :)
(12 adet)

3 yumurta
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
1/2 su bardağı fındık yağı
1/2 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı neskafe
1 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)

Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz. Neskafeyi ılık suda eritip, yağ ile birlikte karışıma ekliyoruz. Vanilya, hamur kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra, damla çikolataları ilave edip, muffin kalıplarını 2/3'lik kısmına kadar dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>