17 Şubat 2012 Cuma

Bademli Muhallebi

Muhallebi bana göre kek gibi bir tatlı. Mühim olan kıvamını tutturmak, onun ötesinde isterseniz içine portakal kabuğu,  bir kaç elma, bisküvi veya kakao koyarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Benim canım bademlisini çekti ben de öyle yaptım :)
Tarifimi  72. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine ev sahipliği yapan Gülten Hanım'a gönderiyorum.

Malzemeler:
1 lt. süt
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya (Ben Dr.Oetker'in damla sakızlı vanilyasını kullandım.)
1/2 su bardağı çekilmiş tuzsuz badem

Yapılışı:
Sütün içine tüm malzemeler, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak eklenir. Ilındıktan sonra en son bademler eklenir, kaynayıp göz göz oluncaya dek karıştırmaya devam edilir. Bu esnada zaten muhallebimiz de kıvamını almış olur, servis yapacağımız kaplara boşaltılır, soğuduktan sonra üzerine arzuya göre hindistan cevizi serpilerek, afiyetle yenir.

5 yorum:

  1. Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ohhh süper sütlü tatlıları severim:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım
    mmmm misssssss
    :)

    YanıtlaSil
  4. bademlisini hiç denemedim ama nefis görünüyor. muhakkak deneyeceğim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. SÜTLÜ TATLILARI ÇOK SEVERİM NASILDA CANIM ÇEKTİİİ:)ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.sEVGİLER

    YanıtlaSil