Sevgili
Safiye, beni yöresel yemekler etkinliğine davet etmiş. Blogumda pek de yöresel yemeklere yer vermediğimi farkettim bu vesileyle. Ama davete icabet etmek gerekir tabii ki, bu durumda ben de blogcudayken yayınladığım bir tarifimi paylaşmak istedim. Trakya Yöresinden Ekşimikli Biber. Baba tarafından Trakyalı olduğumuzdan bizde ekşimik eksik olmaz. Daha önce duymayanlar için lor peynirinin tadı tuzu olan çeşidi olarak tanımlayabilirim ekşimiği. Hazırlaması çok kolay olan bu tarifi kahvaltıda veya yemeğin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
10- 11 adet tatlı sivri biber
4 - 5 tepeleme çorba kaşığı ekşimik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Yapılışı:
İnce ince doğranan biber zeytinyağında kavrulur, yumuşayınca ekşimik ve arzu edilen miktarda pul biber ilave edilir, 5 dakika kadar ekşimik eriyene dek çevrilir. İster sıcak ister soğuk olarak afiyetle yenir.
selamlar arkadaşım ellerine saglık nefis bir yöresel yemek tarifi kazandırdınız etkinlige desdegin için teşekkürler tarifini gönderi sırasına göre yayına alıcam tekrar beklerim canım
YanıtlaSilben hiç duymamıştım ekşimiği: ) ellerine sağlık...
YanıtlaSilbende lorla yapmıştım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTarifin yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar beklerim
YanıtlaSilekşimik peynir türü sanırımm..
YanıtlaSilhoş bir lezzet olmuş bu..
ellerine sağğlık canım.:)
kahvaltı için alternetif olabilir bu lezzet..
sevgiler canım...
CANIM BEN GELDİM
YanıtlaSilNASILSIN :)
GÜLÜMÜ BİR ZİYARET EDEYİM DEDİM
TAM KAHVALTILIK LEZZET ELLERİNE SAĞLIK
:)
Ellerine sağlık arkadaşım ben kahvaltıda yerim:)Sevgiler
YanıtlaSil