24 Nisan 2012 Salı

Pastırmalı Börek


Paçanga böreğini çok severim fakat kızartılarak yapıldığnı bildiğimden tarifime paçanga böreği diye iddialı bir başlık atmadım. Neticede paçanga böreği tarifi arayanları yanıltmak istemem, benimki fırında yapılanından.

Ben altı adet yaptım, o yüzden tek tek malzeme listesi yayınlamayacağım. Sadece temel olarak nasıl yapıldığını anlatacağım.Bir yufkayı ortadan ikiye katlayıp, dört eşit üçgene bölüyoruz, kaç börek istiyorsak yufka sayısını ona göre ayarlıyoruz. Ortadan katlayıp üçgen şeklinde kestiğimizden herbir üçgende üstüste iki parça yufka oluyor, yufkaları su ve sıvıyağ ile iyice ıslatıyoruz, geniş kenarına bir dilim pastırma bir dilim kaşar peyniri koyduktan sonra geniş geniş sarıyoruz. En son üzerine de kalan yağ ve su karışımımıza 1 çay kaşığı yoğurt ilave edip üzerine fırçayla sürüyoruz. 170 derecelik fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz sıcak sıcak servis yaparsak çok daha güzel, afiyet olsun :)

5 yorum:

  1. hem hafif hem lezzetli..Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık paylaşımlarınız bol bol olsun;))
    svgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım her ne kadar pastırma sevmıyor olsam da eşim ıcın guzel bır borek:)sevgıler...

    YanıtlaSil
  4. KOKUSUNA RAĞMEN PASTIRMAYI ÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım pastırmayı börekde çok severim tam benlik:).Sevgiler

    YanıtlaSil