19 Kasım 2012 Pazartesi

Kıymalı Poğaça

Geçen gün yemek için kavurduğum kıymalar biraz fazla gelince artanını da poğaça yapmak için ayırdım. İyi ki de ayırmışım :)

Malzemeler: (18 adet)
Harcı için:
1 kase kavurulmuş kıyma (kuru soğanlı) Benim iç malzemem hazırdı fakat baştan yapacak iseniz bir küçük kuru soğan ve 100 gr. kadar kıymayı karabiber ile kavuruarak hazırlayabilirsiniz. Bunun yerine patatesli ve peynirli bir harç da kullanbilirsiniz tabii ki )
1 ajda çay bardağı yoğurt
1 ajda çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1'i hamura, 1'inin sarısı üzerine)
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 fiske şeker

Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak, ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya dek yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp ortasına kıymalı harcımızı koyarak yarım ay şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serperek 170 derecelik fırında alt üst kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun :)


6 yorum:

  1. kıymalı poğaçaya asla hayır diyemem :))
    çok severim :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. biz ailece her tur pogacaya bayiliriz.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Poğaçaya nasılda yakışıyor kıyma.
    Çok severim..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Selin'ciğim..
    sanırım herkes hemfikir kıymalı poğaça nefis birşey:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık poğaçaya kim hayır diyebilirki izlemeye aldım selamlar

    YanıtlaSil
  6. kıymalı poğaçayı çok severim patateslide nefis oluyor:))ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil