Bu tarifimi esas olarak Gönül Candaş'ın Bereketli Olsun kitabından aldım, içinde kendime göre ufak tefek değişiklikler, ilaveler yaptım. Tuzlu kekleri de seviyorsanız kıvamı, lezzeti her zaman garantili bir tarif, denemenizi öneririm.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tereyağ ve zeytinyağı karışımı
3 yumurta
3,5 su bardağı un (Ben 2,5 su bardağı tam buğday unu, 1 su bardağı normal un kullandım)
4-5 kibrit kutusu kadar peynir
1/2 demet maydanoz veya dereotu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı haşhaş
Üzerine dökmek için bir tutam çörek otu
Yapılışı:
Yoğurt, yağ ve yumurta karıştırılır, bu karışımdan iki kaşık üzerine sürmek için ayrılır, peynir ufalanarak, maydanoz/dereotu da ince ince kıyılarak karışıma eklenir. Un ve diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Yağlanan kek kalıbına dökülür. (Karışım normal kek karışımından daha koyu bir kıvama sahip olmalıdır.) Üzerine ayırdığımız karışım sürülür, çörek otu serpilerek 150 derecede 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
5 yorum:
Ellerine sağlık arkadaşım tuzlu kekde bir başka lezzetli olur bir dilim alsam:)
Eline sağlık.Tuzlu keklerle pek aram yok ama nefis gözüküyor.
sevgiler
tuzlu kekleri bende seviyorum...
zeytinli kaşarlı muffin demeiştim bende...
harika oluyor...
canım ellerine sağlık.....
Aynı kitaptan bende de var, yıllar önce almıştım. İçinde güzel tarifler var. Kek enfes görünüyor ellerine sağlık.
Ellerinize sağlık çok güzel kabarmış harika görünüyor sevgilerimle...
Yorum Gönder