Ardı ardına pırasalı tarifler yayımlıyorum ne de olsa kış aylarındayız, bildiğimiz tarifleri kış sebzeleriyle şenlendirmeye devam..
Malzemeler:
750gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet pırasa
2 adet havuç
4 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı konserve bezelye
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
1 çorba kaşığı soya sosu
Zeytinyağı
Tavuklar ve soğan yaklaşık 2 su bardağı sıcak suda haşlanır. Bu sırada havuç ve pırasanın yeşil kısımları ince ince doğranır. Zeytinyağında tüm malzemeler, haşanmış tavuk ve soğan ile birlikte çevrilir. Yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakılır. Altını kapattıktan sonra soya sosu ve bezelye ilave edilir. Son olarak kekik ilave edilerek servis yapılır. Kekiği pişme sırasında eklersek acı bir tat bırakır bu sebeple tüm yemeklerde servise yakın olarak eklemek en doğrusudur. Afiyet olsun.
3 yorum:
Bol vitaminli bir sote olmuş nefis bir tarif ellerine sağlık arkaşım.Sevgiler
ellerine sağlık sevgili Selin..
tarifin pek bir sağlıklı..
Selincim çok güzel olmuş tavuk soten. Ben de çok severek yapar yerim. Ellerine o güzel yüreğine sağlık tatlım. ALLAH'a emanet ol. Bu arada hayırlı Cumalar diliyorum.
Yorum Gönder