27 Aralık 2010 Pazartesi

Patlıcanlı Börek

Alıştığımız peynirli, patatesli veya kıymalı böreklerin haricinde patlıcanla yapacağımız bu börek aslında benim vazgeçemediğim lezzetlerden biri.
Malzemeler:
3 yufka
3 orta boy patlıcan
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
10-15 dal maydanoz
1 yumurta sarısı (üzeri için)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patlıcanlar minik küpler halinde doğranır, tuzlu suda acısı çıkması için bekletilir. Soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda ince doğranmış biberler ile birlikte 1-2 dakika çevrilir, suyu alınmış patlıcan ve küp doğranış domates eklenerek en fazla 2-3 dakika daha çevrilir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenerek, soğumaya bırakılır.
Bir yufka serilir, üzerine sıvıyağ ve su ile hazırlanan karışım serpilir. Ortadan ikiye katlanır, katlandıktan sonra kuru kalan yüzeye de yağ-su karışımı sürülür. Yarım ay şeklindeki yufka 6 eşit üçgene bölünür. Her bir üçgene patlıcanlı iç konur, fazla sıkı olmamak kaydıyla sigara böreği gibi sarılır. Her bir yufka için aynı işlem tekrar edilir. (Böylelikle 3 yufkadan 18 adet börek elde edilir.) Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bloğumda mim var,kabul ederseniz buyrun :)

Adsız dedi ki...

ellerinize saglık cok güzel görünüyor.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>