11 Ocak 2012 Çarşamba

Fırında Baharatlı Tavuk ve Sarımsaklı Patates

Aslında bildiğimiz fırın poşetinde tavuk yaptım, baharat çeşitleri fazla olunca çok hoş aromalı bir lezzet ortaya çıktı. İki kişi olduğumuz için ben 5 parça kemiksiz tavuk buttan yaptım. Siz kişiye göre miktarı ayarlarsınız.

Malzemeler:
5 parça kemiksiz tavuk but
1 küçük kuru soğan
3 çorba kaşığı soya sosu
1 silme çay kaşığı  karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı biberiye
2 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Tavukları tüm baharatlar soya sosu ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz, soğanı halka halka doğruyor ve tavuğa ekliyoruz.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un ekleyip poşeti sallıyor her yanını unlamış oluyoruz. Ardından poşetin içine tavukları doldurup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. 

Sarımsaklı Patates:
Tavuğun yanına ben sade bulgur pilavı ve sarımsaklı patates yaptım. Fırında pişen tavuğun yanına yağlı kağıt sererek son yarım saatine patatesleri de ekledim. İkisi bir güzel pişti. Hem hazırlaması hem de pişirmesi son derece pratik.
Ben iki patates kullandım iki kişi için yeterli oldu. Patatesi soyup biraz kalınca doğruyoruz, zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile karıştırıryoruz, iri bir diş sarımsağı da patateslerin üzerine rendeledikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepisisinde kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.



1 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

ben şöööyle tabağı alıp kaçayım:) çok sevdiğim bir üçlü birarada:)ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>