17 Ocak 2012 Salı

Kabaklı Havuçlu Meze

Haftasonu misairlerim geldiğinden risk almayacağım sonucu garantili bir tarif denedim. Çok çok pratik ve lezzetli bir çeşit oldu.

Malzemeler:
3 adet irice havuç
2 adet kabak
2 diş sarımsak
Süzme yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez

Yapılışı:
Kabak ve havuçları rendeledikten sonra teflon tavaya bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ve tuz ekleyerek yumuşayıncaya dek çeviriyoruz. Soğuduktan sonra dövülmüş sarımsakla birlikte, mayonez ve süzme yoğurtla karıştırıyoruz. Yoğurt için bir ölçü vermek istemedim. Yoğurdun kıvamına göre değiştiğinden göz kararı ayarlanabilir. Arzuya göre dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım ben tabağı aısam ayıp olmaz dimi:) çünki çoook sevdiğim bir meze:)Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>