3 Mayıs 2011 Salı

Fırında Sütlü Patates

Özellikle ızgara et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan kısa sürede hazırlayabileceğimiz oldukça pratik bir tarif. Ben bir mini fırın tepsisini dolduracak kadar yaptım, bu ölçüler 2-3 kişiye göre.

Malzemeler:
3 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sıvıyağ
Kırmızı biber, Karabiber, tuz

Yapılışı:
İnce halkalar şeklinde doğradığımız patateslerin iki yüzünü de sıvıyağ, kırmızı biber ve karabiber ile harmanladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Patateslerin üzerleri kızardıktan sonra (yaklaşık olarak 7-8 dakika) yumurta ile sütü çırparak patateslerin üzerine döküyoruz,  karışım krema kıvamına gelinceye dek pişirdikten sonra (yaklaşık 5 dakika) üzerine kaşar rendesi serpiyoruz. Patateslerimizi sıcak olarak servis yapıyoruz.  Afiyet olsun. : )

1 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

Çok severim fırında patatesi ben süt yerine krema kullanıyorum ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>