26 Nisan 2011 Salı

Pekmezli Fındıklı Muffin

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1/2 su bardağı dövülmüş fındık




Yapılışı:
Yumurta, şeker ve pekmez çırpılır ardından tüm malzemeler karıştırılır. Ben muffin yaparken göz kararı un ekliyor, normal kekten biraz daha sıvı halde bırakıyorum, takriben 3,5 su bardağı un civarı. Kalıpların 2/3'sini kek karışımı ile doldurduktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 30-35 dakika pişiriyorum. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testini uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun :)
* Bu malzemeler ile 12 adet muffin elde edebileceğiniz bu tarifimi, 65.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için hazırladım. Etkinliği http://canoya.blogcu.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

Muffinler nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım ben birazda içine tahin koyuyorum yemede yanında yat oluyor:)Sevgiler

Sevil dedi ki...

Selincim ellerine sağlık afiyet bal olsun
Bu arada bundan böyle birdemliksohbet.com adresindeyim
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>