9 Temmuz 2011 Cumartesi

Kıymalı Kabak Yemeği

Bu sene hem bahar ve hem de yaz çok geç geldi Ankara'ya ama bugün itibariyle de sıcaklar iyiden iyiye kendini hissetmeye başladı. Çeşit çeşit sebzeler de pazarlarda yerini aldı, kabak kimileri için çok cazip bir yemek olmasa da yoğurtlu ve naneli bu kabak yemeği benim en sevdiğim yaz yemeklerinden. 

4 adet orta boy kabak
1 adet kırmızı biber
200gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 Ayaş domatesi veya 2 küçük domates
Pul biber, tuz

Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte kavuruyoruz, ardından içine kıyılmış sarımsak ve ince ince doğradığımız kırmızı biberi ekliyoruz. Kabakları kazıdıktan sonra küp küp doğruyoruz, aynı şekilde küp doğranmış domatesleri de ekleyip 1 küçük çay bardağı su ilavesiyle yaklaşık 20-25 dk. pişiriyoruz. Üzerine yoğurt ve nane serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>