14 Temmuz 2011 Perşembe

Yaz Yemeğimiz

Patlıcan, kabak, biber ve patates kızartması yaz sofralarının en sevilen yemeklerinden biridir. Fakat eğer siz de benim gibi kızartmaya içerdiği yağdan, dolayısıyla yedikten sonra insanda yarattığı pişmanlıktan dolayı mesafeli yaklaşıyorsanız sıfır yağ içeren bu tarifi denemenizi öneririm. Biz tadını çok beğendik, doya doya yedik. Hem çok pratik hem de çook hafif olduğu için bu yazın yemeği ilan ettik. : )
Uzun uzun anlatılacak bir tarifi de yok aslında patlıcanları alacalı soyup ince ince doğradıktan sonra tuzlu suda bekletiyoruz, suyunu kağıt havluyla aldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz, aynı şekilde kabakları ve biberleri de doğrayıp, 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Gerçekten güzel bir fikir. Fırından aldıktan sonra istenirse hafif bir zeytinyağ gezdirilebilir. Ellerine sağlık, bana da fikir oldu. Dakikalarca kızartmaya uğraşıp birde pişmanlıktan kurtuldum galiba :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>