30 Ağustos 2012 Perşembe

Mozaik Pasta

Pişirme safhası olmadığından, yapımı çok kolay bir pastadır bildiğiniz gibi. Benim çocukluğumda çok popülerdi, uzun zamandır ben de yapmadığımı farkedip, sizlerle de paylaşmak istedim. Unutmadan bir özeliği de içinde çiğ yumurta olmaması ;)

Malzemeler:
350 gr. petit beurre bisküvi
2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağ
6-7 adet bitter madlen çikolata

Yapılışı:
Tereyağını erittikten sonra, içine sütü, şekeri ve madlen çikolataları koyarak malzemeler eriyene dek yani 1-2 dakika karıştırıyoruz. Derin bir kabın içine bisküvileri minik minik kırıyoruz, ardından karışımı ekleyip, yoğuruyoruz. Ben buzdolabı poşetini kenarlarından keserek, içine pastamızı üçgen şekil vererek yerleştirdim. Bir kat daha buzdolabı poşetine geçirdikten sonra, derin dondurucuda 2 saat bekletiyoruz. Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.

Not - 1: Arzu ederseniz, pastanın içine kuru üzüm, fındık, ceviz veya portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.
Not - 2: Kalan pastayı derin dondurucuda değil buzdolabında saklayabilirsiniz, benim buzdolabımda et, tavuk gibi ürünleri günlük saklamak için ilave bir bölme var, ben orda çok rahatlıkla 2-3 gün saklayabiliyorum, tabii bu kadar sürede bitmezse :)

2 yorum:

Sonu garanti tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canım.harika gözüküyor.sevgiler..

*mehtap dedi ki...

bu tarif çocuklar ve gençler için her zaman popüler, tam anlamıyla bir klasik,eline sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>