8 Ağustos 2010 Pazar

Domatesli Pilav

Domatesleri en lezzetli, kokulu ve doğal halleriyle bulabildiğimiz bu günlerde hangi yemeğe eklesek ayrı bir tat veriyor.
Domatese kırmızı rengini veren likopen çok güçlü bir antioksidan ve yapılan araştırmalara göre domatesin pişirilmesi likopenin vücut tarafından emilimini arttıyor. 
Yaz sıcaklarında hafif ve besleyici tariflerime domatesli pilavla devam ediyorum.

Malzemeler:
* 1 kupa pirinç
* 1,5 kupa su
* 2 orta boy domates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Pirinç ile zeytinyağı hafifçe kavrulur, tuz ilave edilir. Kabukları soyulmuş domatesler blendırdan geçirilir, pirinçlerin üzerine eklenir, sıcak su ilave edilerek suyunu çekinceye dek kapağı açılmaksızın pişmeye bırakılır. Suyunu çektikten sonra, üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir ve kağıt havluyla üzeri örtülerek 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

çok ama çok severim ellerine sağlık
afiyet bal olsun canım
hayırlı ramazanlar

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Hayırlı ramazanlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>