5 Ağustos 2010 Perşembe

Yoğurtlu Buğday Salatası

Uzunca bir süredir tarif eklemediğim bloğuma bu sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatacak bir tarifle dönüş yapıyorum. Son 10 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Ankaramızda bizim hiç de alışık olmadığımız 40'lı dereceleri görüyoruz maalesef. Bu havalarda vücudumuzu dinç tutabilmek için vitamin yönünden zengin yanı sıra hafif yiyeceklere yönelmek gerekiyor. B ve E vitamini zengini buğday ve kalsiyum ve protein deposu yoğurdun güzel birlikteliğini iftiharla sunarım.


Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış buğday
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
Tuz, pul biber, taze nane

Yapılışı:
Bir gece önceden ıslattığımız nohut ve buğdayı ayrı ayrı haşladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırıp, tuzunu ekliyoruz. Pul biber ve taze nane yapraklarıyla süslediğimiz salatamız servise hazırdır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>