9 Haziran 2012 Cumartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı

Yeni bir tarif eklemeyeli epey zaman oldu. Yoğun bir dönemdeyim umarım arayı birdaha bu kadar açmam.
Bulgur pilavı benim favori yemeklerimdendir, genelde domatesli biberli pişiririm bu sefer protein de ilave etmek adına mercimekli denedim, bence güzel oldu..

Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba şaşığı tel şehriye
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

Yapılışı:
Mercimekleri diriliği gidene dek haşlıyoruz, bu sırada kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz. Tel şehriyeleri de ilave ettikten sonra, yıkadığımız bulgurları ve haşlayıp süzdüğümüz mercimekleri ekliyoruz. 2.5 su bardağı sıcak su ilave ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edip, suyunu çektikten sonra 5 -10 dakika daha demlenmeye bırakıyouz. Afiyet olsun.

8 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok severim hatta en sevdiğim pilavlardan biridir,hatırlattığın ne iyi oldu,bugün yapayım,ellerine sağlık..

Bak Bu Harika dedi ki...

bu hep aklımda ama bir türlü yapamadım. İçine birazdaz encefil koymayı düşünüyorum. Bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

*mehtap dedi ki...

oo miss ellerine sağlık...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

OFFFOFFF
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
MMM ÇOK SEVERİM
:)

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

mercimekle bulguru birbirine çok yakıştırırım ben de, ellerine sağlık...

ihlamurcum dedi ki...

Bayıldığım bir lezzet, hemde çok besleyici.Elinize sağlık.

Tarif diyarı dedi ki...

Çok severiiiim canım annem çok güzel yapar.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

Fatma dedi ki...

Çok severim bu pilavı harika olmuştur emini elinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>