Yeni bir tarif eklemeyeli epey zaman oldu. Yoğun bir dönemdeyim umarım arayı birdaha bu kadar açmam.
Bulgur pilavı benim favori yemeklerimdendir, genelde domatesli biberli pişiririm bu sefer protein de ilave etmek adına mercimekli denedim, bence güzel oldu..
Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba şaşığı tel şehriye
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:
Mercimekleri diriliği gidene dek haşlıyoruz, bu sırada kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz. Tel şehriyeleri de ilave ettikten sonra, yıkadığımız bulgurları ve haşlayıp süzdüğümüz mercimekleri ekliyoruz. 2.5 su bardağı sıcak su ilave ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edip, suyunu çektikten sonra 5 -10 dakika daha demlenmeye bırakıyouz. Afiyet olsun.
8 yorum:
çok severim hatta en sevdiğim pilavlardan biridir,hatırlattığın ne iyi oldu,bugün yapayım,ellerine sağlık..
bu hep aklımda ama bir türlü yapamadım. İçine birazdaz encefil koymayı düşünüyorum. Bende bloğuma beklerim.
Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
oo miss ellerine sağlık...
OFFFOFFF
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
MMM ÇOK SEVERİM
:)
mercimekle bulguru birbirine çok yakıştırırım ben de, ellerine sağlık...
Bayıldığım bir lezzet, hemde çok besleyici.Elinize sağlık.
Çok severiiiim canım annem çok güzel yapar.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
Çok severim bu pilavı harika olmuştur emini elinize sağlık
Yorum Gönder