Hamur işlerini yaparken mümkün olduğunca tam buğday unu kullanmaya çalışıyorum, bazen beyaz un ile karıştırıyorum bazen de bu kurabiyede olduğu gibi sadece tam buğday unu kullanıyorum. Bu kurabiye de rengi, tadı ve kıvamıyla çok hoş oldu.
Malzemeler:
12 kaşık tam buğday unu
1 çay bardağı sıvıyağ tereyağ karışımı
1,5 çay bardağı şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta (sarısı üzerine, akı hamura)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuru üzüm
1/2 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bir hamur oluncaya dek yoğuruyoruz. Düzgün toplar elde etmeye çalışmadan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp, üzerine yumurta sarısını sürerek, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde, 150 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun...
4 yorum:
BEN BUNLARA BAYILDIM,ÇÜNKÜ TAKINTIM TAM BUĞDAY UNLU LEZZETLER.ELİNİZE SAĞLIK.
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
çok güzeller tarçın kokularını aldım sanki :))
ellerine sağlık
Tam bugday unu her tarife uygulanmadilir bence ellerine saglik.
Yorum Gönder