1 Ekim 2012 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye

Bu tuzlu kurabiyeleri haftasonu kahvaltımız için hazırladım, yapımı çok kolay, pişimi de kısa sürede olduğu için dar vakitlerin kurtarıcısı. Bu tarifi denerken içine keten tohumu gibi çeşitli tahılları veya farklı baharatları ilave etmek mümkün, tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Malzemeler: (17 adet)
1 yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 küçük çay bardağı sıvıyağ (zeytinyağı&fındık yağı karışımı tercih ediyorum)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için kullandım)
6-7 dal ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yaklaşık 2,5 su bardağı un

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Bu noktada unu azar azar ilave ederek ölçüyü tutturmak önemli. Cevizden büyük toplar yapılarak, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek (ortalama 20-25' kadar) pişirilir. Afiyet olsun.
















3 yorum:

mehtap dedi ki...

lezzetli görünüyor,eline sağlık...

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Çok nefis gözüküyor..Kırmızı biber bile çok yakışır bence...

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, hersey harika..

Sevgi ve selamlar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>