Geçen gün yemek için kavurduğum kıymalar biraz fazla gelince artanını da poğaça yapmak için ayırdım. İyi ki de ayırmışım :)
Malzemeler: (18 adet)
Harcı için:
1 kase kavurulmuş kıyma (kuru soğanlı) Benim iç malzemem hazırdı fakat baştan yapacak iseniz bir küçük kuru soğan ve 100 gr. kadar kıymayı karabiber ile kavuruarak hazırlayabilirsiniz. Bunun yerine patatesli ve peynirli bir harç da kullanbilirsiniz tabii ki )
1 ajda çay bardağı yoğurt
1 ajda çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1'i hamura, 1'inin sarısı üzerine)
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 fiske şeker
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırarak, ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya dek yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp ortasına kıymalı harcımızı koyarak yarım ay şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serperek 170 derecelik fırında alt üst kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun :)
6 yorum:
kıymalı poğaçaya asla hayır diyemem :))
çok severim :))
ellerine sağlık canım...
biz ailece her tur pogacaya bayiliriz.ellerine saglik.
Poğaçaya nasılda yakışıyor kıyma.
Çok severim..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ellerine sağlık Selin'ciğim..
sanırım herkes hemfikir kıymalı poğaça nefis birşey:)
sevgiler...
Eline sağlık poğaçaya kim hayır diyebilirki izlemeye aldım selamlar
kıymalı poğaçayı çok severim patateslide nefis oluyor:))ellerine sağlık arkadaşım
Yorum Gönder