2 Aralık 2012 Pazar

Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiyeyi oldum olası çok severim, siz de haftasonunuza güzel bir lezzet katmak isterseniz denemenizi öneririm.

Malzemeler: (24 adet)
Hamuru İçin:
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1,5 çay bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağ
2/3 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
14 tepeleme çorba kaşığı un

Harcı için:
2 adet orta boy elma
3 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kırılmış fındık

Yapılışı:
Öncelikle elmaların kabuklarını soyup, çekirdeğini ayıklıyoruz. Rendeledikten sonra teflon tavaya aktarıp, şeker ve tarçını ekliyoruz. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak fındıkları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.  Bu kıvamda bir hamur elde edene kadar unu azar azar koymakta fayda var, nitekim bir kaşık az veya fazla eklenebilir. Hamurumuzu 3 parçaya ayırıp, her bir parçayı merdane ile yuvarlak düz yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Her yuvarlağı da 8 eşit üçgene bölüyoruz. Geniş kenarlarına elmalı harçtan koyarak rulo şeklinde yuvalıyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında altı üstü kızarana dek (yaklaşık 20-25 dakika) pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek afiyetle yiyoruz. :)

4 yorum:

HEDEN dedi ki...

MİS MİS OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK.

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

bende hafta sonu elmalı kurabiye yaptım :D pişti olduk..aama henüz yayınlayamadım.
Ellerine sağlık

Tarif Diyarı dedi ki...

çok seviyorum elmalı kurabiyeyi bir tanesini alsam:))ellerine sağlık arkadaşım

esradan dedi ki...

:)) hep elmalı tariflere denk geldim bu akşam...ellerinize sağlık..sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>