30 Ağustos 2012 Perşembe

Mozaik Pasta

Pişirme safhası olmadığından, yapımı çok kolay bir pastadır bildiğiniz gibi. Benim çocukluğumda çok popülerdi, uzun zamandır ben de yapmadığımı farkedip, sizlerle de paylaşmak istedim. Unutmadan bir özeliği de içinde çiğ yumurta olmaması ;)

Malzemeler:
350 gr. petit beurre bisküvi
2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağ
6-7 adet bitter madlen çikolata

Yapılışı:
Tereyağını erittikten sonra, içine sütü, şekeri ve madlen çikolataları koyarak malzemeler eriyene dek yani 1-2 dakika karıştırıyoruz. Derin bir kabın içine bisküvileri minik minik kırıyoruz, ardından karışımı ekleyip, yoğuruyoruz. Ben buzdolabı poşetini kenarlarından keserek, içine pastamızı üçgen şekil vererek yerleştirdim. Bir kat daha buzdolabı poşetine geçirdikten sonra, derin dondurucuda 2 saat bekletiyoruz. Pastamız servise hazır. Afiyet olsun.

Not - 1: Arzu ederseniz, pastanın içine kuru üzüm, fındık, ceviz veya portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.
Not - 2: Kalan pastayı derin dondurucuda değil buzdolabında saklayabilirsiniz, benim buzdolabımda et, tavuk gibi ürünleri günlük saklamak için ilave bir bölme var, ben orda çok rahatlıkla 2-3 gün saklayabiliyorum, tabii bu kadar sürede bitmezse :)

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

Büyük Zaferin 90. yılı tüm Türk milletine kutlu olsun...




21 Ağustos 2012 Salı

Yoğurt Çorbası

Bayram boyunca tatlıları, şekerlemeleri yedik, oh afiyet olsun. Tam da bu noktada mis gibi bir yoğurt çorbası hiç de fena olmaz, benim midem şenlendi doğrusu :)

Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
2/3 küçük çay bardağı pirinç
8 su bardağı su
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
Tereyağı
Tuz, nane, toz kırmızı biber

Yapılışı:
Unu yarım çorba kaşığı tereyağı ile kavurup, ardından azar azar ve devamlı karıştırarak 8 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz, yııkadığımız pirinçleri de ekledikten sonra, pirinçler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz. Pirinçler yumuşadıktan sonra yumurta ve yoğurdu iyice çırpıyoruz, çorbamızın suyundan 2-3 kepçe yoğurtlu karışıma alıp karıştırıyoruz. Azar azar ve sürekli karıştırarak yoğurtlu terbiyemizi çorbaya ekliyoruz, yaklaşık 15 dakika daha pişirdikten sonra, üzerine erimiş tereyağı, nane ve kırmızı biberi de gezdirip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

19 Ağustos 2012 Pazar

İyi Bayramlar

Ramazan bayramınızı kutlar, sevdiklerinizle beraber sağlık ve mutlulukla geçireceğiniz nice bayramlar dilerim.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Terbiyeli Sulu Köfte

Bu ara çorbaya düştüm diyebilirim.Yaz, sıcak demeden haftada bir iki mutlaka çorba yapıyorum. Aslında bu tarifim çorba sayılmaz, başlı başına bir yemek olarak tüketiyoruz biz. Çok besleyici ve ekşili ekşili çok da ferah bir yemek. (Bu malzemelerle 6-7 porsiyon çıkıyor.)

Malzemeler:
250 gr. az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim ekmek için
1 yumurtanın beyazı
1/2 çay fincanı pirinç
1 orta boy patates
1 havuç
Un
Tuz, karabiber, kimyon
1/2 demet maydanoz
Terbiyesi için;
1 limon suyu
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı:
Öncelikle köftelerimizi yapmak için, soğanı rendeliyoruz, yumurtanın beyazını alıp, sarısını terbiyede kullanmak için ayırıyoruz. Kıyma ile rendelenmiş soğanı ve ufalanmış ekmek içini, kimyon, karabiber ve tuz ile yoğuruyoruz. Az gelirse bir miktar daha ekmek kullanabiliriz. Yıkadığımız pirinçlerimizi da ilave edip, iyice yoğurduğumuz köftelerimizi misket büyüklüğünde yuvarlayıp, unlanmış tepsiye alıyoruz. Köftelerin her tarafının unlanmasını sağlıyoruz. Köfteler hazır olduktan sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında, 1 silme çorba kaşığı unu kavuruyoruz. Tereyağının yanmaması için içine bir miktar da zeytinyağı ilave ediyorum ben, bunu televizyonda bir programdan öğrenmiştim ama şu an hangisi hatırlayamadığım için, üzgünüm isim veremiyorum. Un kavrulduktan sonra, önce minik minik doğradığımız havuçları, ardından patatesleri ekliyoruz. Üzerine 8 çay fincanı sıcak su ve tuz ilave edip, 5 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Ardından köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz, ortalama 15-20 dakika içinde köftelerimiz pişmiş olur. Terbiyemiz için bir limonun suyunu sıkıp, yumurtanın sarısıyla karıştırıyoruz, kaynayan yemeğimizin suyundan bir kepçe alarak limon ve yumurtaya ekliyoruz.Yemeğimizin altını kapamaya 5-10 dakika kala, terbiyemizi yemeğe azar azar ve karıştırarak ilave ediyoruz. Yarım demet maydanozu da ince ince kıyarak yemeğimize ekliyoruz. Sulu köftemiz servise hazır, afiyet olsun...

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Menemen

Menemen hem pratik hem de çok besleyici bir yemek. Yumurta protein deposu aynı zamanda çok tok tutan bir besin. Bu yüzden sahur sofralarımızda öncelikli bir yeri var. Bu vesileyle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Bereketli ve afiyetli sofralar...

Malzemeler: (2 kişilik)
2 yumurta
2 irice domates
5 adet köy biberi
1 orta boy soğan
Tuz, karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
İnce doğranmış soğanları tereyağında bir kaç dakika kavuruyoruz, ardından doğradığımız biberleri de ekleyip yumuşayıncaya dek kavuruyoruz. Ben tavanın üzerine kapak kapatıyorum ki buharıyla daha çabuk pişiyorlar. Ardından iri iri doğradığımız domatesleri de ekleyip, bir kaç dakika daha domatesler diriliğini kaybedinceye dek çeviriyoruz. Çırptığımız yumurtaları ve baharatları ilave ederek yumurtaları pişiriyoruz. Ne kadar piştiği size kalmış kimi biraz daha sulu sever ben daha pişkin severim. Yanında taze pidemizle birlikte afiyetle yiyoruz.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Semizotu

Nihayet yeni bir tarif ekliyorum ;) Aslında herkesin bildiği bir yemek, benim tarifimin de bir farklılığı yok. Ekşili yoğurtlu semizotu, yazın favori yemeklerimden olduğu için paylaşmak istedim. Semizotunun omega 3, demir ve C vitamini yönünden çok zengin bir sebze olduğundan bahsetmeden de edemeyeceğim.

Afiyet olsun :)

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 avuç pilavlık bulgur - Bu arada, ölçüm bardak ya da kase değil avuçla : )) -
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz

Yapılışı:
Semizotları iyice yıkanıp süzüldükten sonra (işin en zor kısmı da burası zaten) sap kısımlarını ince ince, yapraklarını nispeten irice doğruyoruz. Öncelikle yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavuruyoruz, ardından küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha çeviriyoruz. Doğradığımız semizotlarını tencereye ilave edip, yıkayıp süzdüğümüz bulgurumuzu da üstüne ekliyoruz. (bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.) Semizotları suyunu salacağından ayrıca su eklemeden yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz, bulgurlar yumuşadığında zaten semizotları da çoktan pişmiş oluyor. Yoğurtla servis yapıp, afiyetle yiyoruz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>