7 Aralık 2009 Pazartesi

Havuç Tatlısı


Tarifimi 49. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için hazırladım. Birbirinden güzel tarifler için http://mutfaktasanat.blogspot.com/ adresine uğrayabilirsiniz.

İçerdiği A vitamini ve beta karoten sayesinde, gözlerimiz için olduğu kadar cildimiz için de çok faydalı olan havuç ile yapılan çok pratik bu tarif için gereken malzelemeler:

5 - 6 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı şeker
20 adet petit beurre bisküvi
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt

Havuçlar rendelendikten sonra, kapaklı bir teflon tava veya tencerede suyunu salıp çekene yani diriliğini kaybedinceye dek pişirilir. Piştikten sonra, şeker, ceviz ve ufalanmış bisküviler ilave edilerek dikdörtgen borcama yayılır. Soğuması için bırakılır. Bu sırada, süt ile krem şanti çırpılır ve soğuyan havuçların üzerine yayılır.
Ben bu sefer üzerini yaban mersinleri ile süsledim, siz arzuya göre hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

1 yorum:

http://www.fatostuncay.blogcu.com/ dedi ki...

ellerinize saglık cok leziz gozukuyor..
sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>