14 Kasım 2011 Pazartesi

Zeytinli & Cevizli Kek (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği)

Tarifimi Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan http://teraskeyfi.mutfaksirlari.com/ için hazırladım. Afiyet olsun..
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı dilim zeytin
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 bardak)

Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı karıştırdıktan sonra elenmiş un, hamur kabartma tozu ve tuz  ilave edilir. Son olarak zeytinler eklenir. Kek kalıbı yağlandıktan sonra susam serpilir. Kek hamurundan daha cıvık bir kıvam alan bu hamurun yarısı kaşık yardımıyla kalıba koyduktan sonra arasına cevizlerin yarısı serpilir,kalan yarısı da kalıba dökülür. Üzerine kalan cevizler ile birlikte tekrar susam serpilir. 170 derecede 30-35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>