22 Kasım 2011 Salı

Sibel'in Kakaolu Çatlak Keki

Bu keki çatlak ve kabarık kek seven canım arkadaşım Sibelciğim için yaptım. Aramızda mesafeler olmasaydı da bir fincan kahvenin yanında karşılıklı yiyebilseydik keşke.



Malzemeler:
3 yumurta
2/3 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tablet sütlü çikolata
2 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Öncelikle çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Yani sıcak su dolu bir kabın içerisine (sütlük veya küçük tencere olabilir) bir cam kase koyduktan sonra kırdığımız çikolataları kasenin içine koyup suyun sıcaklığıyla erimesini bekliyoruz. Bu sırada yumurta ve şekeri 10 dakika kadar çırpıyoruz. Ardından diğer tüm malzemeleri ekliyoruz. Son olarak hamur kabartma tozu ile elenmiş unu da koyduktan sonra yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza karışımın yarısını döküyoruz, arasına erittiğimiz çikolatayı döktükten sonra kalan kek karışımına da ekleyerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimizin kabarık olması için ilk yarım saat fırını açmamak şart. Afiyet olsun.

1 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

mmm...
miss miss..:)
harika bir sayfanız var.
emeklerinize sağlık.
takipçinizim..
cici ziyaretiniz için çok teşekkürler..
sevgiyle kalın,sevgi de sizinle..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>