12 Aralık 2011 Pazartesi

Mini Sandviç

Cumartesi günü annemin yaptığı bu minik sandviçlerden pazar kahvaltımız için ayırabildiklerim bu kadardı. O yüzden vereceğim tariften 45-50 adet çıktığını belirtmek isterim, ölçüleri yarıya indirerek daha az yapılabilir.

Malzemeler:
1 adet yaş maya
4 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ (biz fındık yağı kullandık.)
10 bardak un (1 kg.)
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Ilık sütün içinde mayayı erittikten sonra tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz, 15 dakika kadar beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Bu şekilde 40 dakika daha hamurların kabarmasını bekliyoruz. Hamurlar kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 150 derecelik fırında altı ve üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz sandviçleri arasına ben salam, kaşar ve maydanozla koyarak servis yaptım. Fakat annemin yaptığım gibi ince kıyılmış dereotu ve maydanozu tulum peyniriyle karıştırarak hazırlanan sandviçler favorim. Afiyet olsun.

1 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

Sandviçler nefis olmuş arkadaşım ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>