19 Aralık 2011 Pazartesi

Sebze Çorbası

Kereviz içerdiği vitaminler sebebiyle kış aylarında sıkça tüketmemiz gereken bir sebze. Tek başına günlük C vitamini ihtiyacının % 15'ini karşılayabilen bu sebze aynı zamanda karaciğer ve böbrek için de sağlık kaynağı. Sütü arttırmasından, sinirlere kadar çeşitli alanlarda pek çok faydası olan kereviz bizim evde şifa niyetine tüketilirken, çorbada havuç ve patates ile buluşması ayrı bir heyecan yaratıyor.

Malzemeler:
1 adet küçük kereviz
2 adet küçük patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kereviz, patates ve havucu soyup irice doğradıktan sonra üzerine çıkacak 4 bardak su ile haşlıyoruz. Ben çabucak hazırlamak için düdüklüde haşladım, önemli olan sebzelerin yumuşaması. Bu sırada robotta çekilmiş (veya incecik doğranmış) soğanı zeytinyağında hafifçe çeviriyoruz, ardından unu ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Sütü ilave ederek koyulaşıncaya dek pişiriyoruz. Haşladığımız sebzeleri haşlama suyu ile birlikte karışıma ilave ediyoruz. El blenderı ile hepsini homojen bir kıvam alıncaya dek çekiyoruz. Suyu az gelirse bir miktar daha sıcak su ilave edebiliriz.Tuz ve karabiber ekleyerek kaynayıncaya dek karıştırarak pişiriyoruz. Maydanoz yapraklarıyla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım tam bir vitamin deposu olmuş çorba çok beğendim.Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>