17 Şubat 2012 Cuma

Bademli Muhallebi

Muhallebi bana göre kek gibi bir tatlı. Mühim olan kıvamını tutturmak, onun ötesinde isterseniz içine portakal kabuğu,  bir kaç elma, bisküvi veya kakao koyarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Benim canım bademlisini çekti ben de öyle yaptım :)
Tarifimi  72. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine ev sahipliği yapan Gülten Hanım'a gönderiyorum.

Malzemeler:
1 lt. süt
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya (Ben Dr.Oetker'in damla sakızlı vanilyasını kullandım.)
1/2 su bardağı çekilmiş tuzsuz badem

Yapılışı:
Sütün içine tüm malzemeler, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak eklenir. Ilındıktan sonra en son bademler eklenir, kaynayıp göz göz oluncaya dek karıştırmaya devam edilir. Bu esnada zaten muhallebimiz de kıvamını almış olur, servis yapacağımız kaplara boşaltılır, soğuduktan sonra üzerine arzuya göre hindistan cevizi serpilerek, afiyetle yenir.

5 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

ohhh süper sütlü tatlıları severim:))
ellerine sağlık

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık canım
mmmm misssssss
:)

alkım doğan dedi ki...

bademlisini hiç denemedim ama nefis görünüyor. muhakkak deneyeceğim. teşekkürler.

Tarif diyarı dedi ki...

SÜTLÜ TATLILARI ÇOK SEVERİM NASILDA CANIM ÇEKTİİİ:)ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.sEVGİLER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>