Tarifimi 72. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine ev sahipliği yapan Gülten Hanım'a gönderiyorum.
1 lt. süt
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya (Ben Dr.Oetker'in damla sakızlı vanilyasını kullandım.)
1/2 su bardağı çekilmiş tuzsuz badem
Yapılışı:
Sütün içine tüm malzemeler, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak eklenir. Ilındıktan sonra en son bademler eklenir, kaynayıp göz göz oluncaya dek karıştırmaya devam edilir. Bu esnada zaten muhallebimiz de kıvamını almış olur, servis yapacağımız kaplara boşaltılır, soğuduktan sonra üzerine arzuya göre hindistan cevizi serpilerek, afiyetle yenir.
5 yorum:
Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
ohhh süper sütlü tatlıları severim:))
ellerine sağlık
ellerine sağlık canım
mmmm misssssss
:)
bademlisini hiç denemedim ama nefis görünüyor. muhakkak deneyeceğim. teşekkürler.
SÜTLÜ TATLILARI ÇOK SEVERİM NASILDA CANIM ÇEKTİİİ:)ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.sEVGİLER
Yorum Gönder