23 Şubat 2012 Perşembe

Karnıbahar Çorbası

Karnıbaharın da çorbası olur mu demeyin :) Aslında tadı çokça yoğurt çorbasına benziyor, bir nevi sebzeli yoğurt çorbası da diyebiliriz. Kış aylarında sıkça tükettiğimiz karnıbaharı bir de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
3 adet karnıbahar çiçeği
İnce bir pırasanın yarısı
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Tuz, kırmızı biber

Yapılışı:
Karnıbahar ve pırasalar incecik doğrandıktan sonra 2 bardak su ile yumuşayıncaya dek haşlanır. Haşlanan sebzeler blenderdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir. Ilındıktan sonra içine yoğurt, un ve süt ilave edilir, tekrar blendırdan geçirilerek kaynayıncaya dek pişirilir. Kırmızı biber ilave edilir ve sevis yapılır. Afiyet olsun.

1 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Hiç denemedim ama nefis görünüyor.
Deneyeceğim inşallah.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>