Keki zaten çok severim ama havuçlu kekin bende yeri ayrıdır. Kremalı olunca da kekten öte bir pastaya dönüşüyor.
Malzemeler:
2 su bardağı rendelenmiş havuç
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal (zerdeçal keke koyu sarı bir renk verdiği için havuçlu keke çok yakışıyor.)
1 çay kaşığı toz zencefil
1 portakal kabuğu rendesi
3,5 su bardağı un
Krema İçin:
1 paket Dr.Oetker vanilyalı sos
2.5 su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurta ve şeker bir kaç dakika çırpılır, ardından rendelenmiş havuç, yağ ve baharatlar katılır. Vanilya ve hamur kabartma ozu ile elenmiş un eklenir. Bazı havuçlar nispeten daha sulu olabildiğinden eğer kek hamuru hala sulu ise bu durumda biraz daha un eklenebilir. Yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını döktükten sonra cevizler arasına serpilir, kalan kek hamuru da eklenerek 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Kek pişerken kreması hazırlanır. Ben Dr.Oetker'in vanilyalı sosunu kullandım. Sütün içine vanilyalı sosu ekleyip kaynayıncaya dek karıştırılır, 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır.
Kekimiz ve kremamız soğuduktan sonra kekin üzerine döküp, bıçak veya spatulayla eşit miktarda yayılır. Afiyet olsun.
3 yorum:
ellerine sağlık canım
akışkan kremalı çok güzel olmuş
:)))
havuçlu keki bende çok severim ama hiç zencefil ve zerdaçal kullanmadım eminim lezzetli olmuştur ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
ellerıne sağlık canım haıka olmus
Yorum Gönder