12 Nisan 2012 Perşembe

Ekşimikli Biber

Sevgili Safiye, beni yöresel yemekler etkinliğine davet etmiş. Blogumda pek de yöresel yemeklere yer vermediğimi farkettim bu vesileyle. Ama davete icabet etmek gerekir tabii ki, bu durumda ben de blogcudayken yayınladığım bir tarifimi paylaşmak istedim. Trakya Yöresinden Ekşimikli Biber. Baba tarafından Trakyalı olduğumuzdan bizde ekşimik eksik olmaz. Daha önce duymayanlar için lor peynirinin tadı tuzu olan çeşidi olarak tanımlayabilirim ekşimiği. Hazırlaması çok kolay olan bu tarifi  kahvaltıda veya yemeğin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Malzemeler:
10- 11 adet tatlı sivri biber
4 - 5 tepeleme çorba kaşığı ekşimik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Pul biber

Yapılışı:
İnce ince doğranan biber zeytinyağında kavrulur, yumuşayınca ekşimik ve arzu edilen miktarda pul biber ilave edilir, 5 dakika kadar ekşimik eriyene dek çevrilir. İster sıcak ister soğuk olarak afiyetle yenir.



7 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

selamlar arkadaşım ellerine saglık nefis bir yöresel yemek tarifi kazandırdınız etkinlige desdegin için teşekkürler tarifini gönderi sırasına göre yayına alıcam tekrar beklerim canım

yasemin dedi ki...

ben hiç duymamıştım ekşimiği: ) ellerine sağlık...

birsence dedi ki...

bende lorla yapmıştım ellerinize sağlık...

yöresel yemekler ve örgü dedi ki...

Tarifin yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar beklerim

birtutamkekik dedi ki...

ekşimik peynir türü sanırımm..
hoş bir lezzet olmuş bu..
ellerine sağğlık canım.:)
kahvaltı için alternetif olabilir bu lezzet..
sevgiler canım...

bir kase lezzet dedi ki...

CANIM BEN GELDİM
NASILSIN :)
GÜLÜMÜ BİR ZİYARET EDEYİM DEDİM
TAM KAHVALTILIK LEZZET ELLERİNE SAĞLIK
:)

Tarif Diyarı dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım ben kahvaltıda yerim:)Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>