17 Kasım 2009 Salı

Gribe Karşı Önlem; Ihlamur


Grip salgını tüm dünyada olduğu gibi malesef ülkemizde de etkisini gösteriyor. Havaların iyice soğuyacağı önümüzdeki günlerde özellikle Aralık ayı ile birlikte salgının daha da artacağı tıp çevrelerince de dile getirilmekte. Aşı tartışmaları, okulların tatil edilmesi gibi önlemler bir yana, en büyük sorumluluk bizlere düşüyor. Hijyene dikkat ettiğimiz kadar, bağışıklık sistemimizi de en üst seviyede tutmamız gerekiyor. Bunun için yapmamız gerekenlerin başında ise; bol bol protein, taze meyve ve sebze tüketmek, uyku düzenimize çok dikkat etmek, dinlenmeye vakit ayırmak geliyor.
Ben de sizlere bugünlerde çokça ihtiyacımız olan doğanın şifalı bitkilerinden ıhlamur ile hazırladığımız çayın tarifini vermek istedim. Grip olmadan bu güzel çayla önleminizi alın, bayrama sağlıklı girin derim ben..

Ihlamur,
Çubuk tarçın,
Karanfil (Her fincan için 2 adet)
Zencefil (Her fincan için yarım çay kaşığı)
Elma kabuğu
Limon
Bal

Önemli olan nokta, ıhlamuru kaynatmamak bunun yerine, kaynamış suyun içine atarak karanfil, elma kabuğu, çubuk tarçın ilave ederek 7-8 dakika demlemeye bırakmaktır.  Demlenen çayımıza yarım kaşık zencefil, bal ve limon ilave ederek her akşam 1 - 2 fincan içmenizi öneririm. Zencefil ve ıhlamur özellikle soğuk algınlığı ve gribe karşı çok etkilidir. Karanfilin ise hoş kukusunun yanısıra antiseptik özelliği de bulunmaktadır.
Sağlıklı günler..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>