1 Kasım 2009 Pazar

Zeytinli Açma


Pazar kahvaltıları ve 5 çayları için yumuşacık zeytinli açmalar...
(18 adet)

Malzemeler:
1 paket yaşmaya
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 çay tabağı dilimlenmiş siyah zeytin
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Un

Yapılışı:
Yaş mayayı çukur bir kabın içine koyup, üzerine ılık sütü ve şekeri ilave edip eritiyoruz. Yoğurma kabında yağ, tuz ve unu, maya ile karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurun üzerine bir bez örterek, sıcak bir yerde 45 dakika - 1 saat arası kabarması için dinlendiriyoruz. Bu sürenin sonunda irice bir yumurta büyüklüğünde parçayı elimizde yuvarlıyoruz, dikdörtgen şekil alması için elimizle bastırıyoruz, içine zeytinleri koyup uzun kenarları birbirine yapıştırıp yuvalıyoruz, burgu yaptıktan sonra iki ucunu yapıştırıp tepsiye diziyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana dek (yaklaşık 15-20 dakika) pişiriyoruz, fırından çıktıktan sonra üzerine bir bez örterek 5 dakika dinlendiriyoruz. Açmalarımız servise hazırlar, afiyet olsun...

2 yorum:

Anonim dedi ki...

canımm selamlar,zeytin ve açma birleşince çok güzel bir tat oluyor,ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar.sevgilerle

nurdanın mutfağı

Anonim dedi ki...

bugün sabah kahvaltıya yaptım gerçekten nefis oldu. ellerinize sağlıkkk tekrar tarif için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>