16 Kasım 2009 Pazartesi

Ispanaklı Kol Böreği

 
Malzemeler:
750 gr. ıspanak
1 ortaboy soğan
250 gr. beyaz peynir
5 adet yufka
1 yumurta
1 kupa ılık su
1 büyük (ajda) çaybardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, çörekotu

Hazırlanışı:
Ispanak yıkanır, kuruduktan sonra sadece yaprakları doğranır. Soğanlar yemeklik doğranıp, bir kaşık su ilavesiyle teflon tavada yumuşatılır. Ispnaklar soğana eklenir ve suyu çekene kadar kavrulur. Rendelenmiş peynir, yumurtanın akı, tuz ve karabiber ilave edilir. Yufkalar ortadan ikiye bıçakla kesilir, ılık su ve sıvıyağ üzerine sürülür. Yarım ay şeklindeki yufka enlemesine 3'e katlanır ve kuru kalan bölüme de su ve sıvıyağ sürülür. Yufkanın bir kenarına iç malzemeden konularak incecik sarılır. Her bir yufka için aynı işlem uygulanır. Yağlanmış tepsiye aralık vermeden sıkı sıkı dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve 160 derecede 35 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.


1 yorum:

Anonim dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ellerine saglık dr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>