17 Mart 2012 Cumartesi

Mısır Unundan Domatesli Kahvaltı Çöreği

Haftasonu kahvaltılarınıza eşlik edecek, hazırlaması da son derece pratik bir tarif. Kahvaltı haricinde de afiyetle yiyebilirsiniz tabii : )


Malzemeler:
2,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
1/2 su bardağı kuru domates

Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve yağı iyice karıştırdıktan sonra, mısır unu ve tam buğday ununu ekliyoruz. Tam buğday unu yerine normal un da kullanılailir tabii ki. Ben daha besleyici olduğu için tam buğday ununu tercih ediyorum. Karbonat ve tuzu da ilave ettikten sonra, kuru domatesleri de ekleyerek karıştırıyoruz. Kare borcamı veya kullanacağınız kalıbı yapışmaması için yağlayp unladıktan sonra kaşık yardımıyla karışımı kalıba döküyoruz. Üzerini düzeltip, susam ve çörek otu serptikten sonra, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 35-40 dakika arası üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Kekte olduğu gibi kürdan testiyle de pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Keyifli haftasonları dilerim. Afiyet olsun..

4 yorum:

Tarif Diyarı dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım kahvaltı için güzel bir tarif.Sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çörek nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

biraydamasalı dedi ki...

bayılırım mısır unuyla yapılan mamalara.bunuda arşivime ekledim.hafta sonu denemem lazım.sevgiler:)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>