17 Mart 2012 Cumartesi

Mısır Unundan Domatesli Kahvaltı Çöreği

Haftasonu kahvaltılarınıza eşlik edecek, hazırlaması da son derece pratik bir tarif. Kahvaltı haricinde de afiyetle yiyebilirsiniz tabii : )


Malzemeler:
2,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
1/2 su bardağı kuru domates

Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve yağı iyice karıştırdıktan sonra, mısır unu ve tam buğday ununu ekliyoruz. Tam buğday unu yerine normal un da kullanılailir tabii ki. Ben daha besleyici olduğu için tam buğday ununu tercih ediyorum. Karbonat ve tuzu da ilave ettikten sonra, kuru domatesleri de ekleyerek karıştırıyoruz. Kare borcamı veya kullanacağınız kalıbı yapışmaması için yağlayp unladıktan sonra kaşık yardımıyla karışımı kalıba döküyoruz. Üzerini düzeltip, susam ve çörek otu serptikten sonra, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 35-40 dakika arası üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Kekte olduğu gibi kürdan testiyle de pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Keyifli haftasonları dilerim. Afiyet olsun..

3 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım kahvaltı için güzel bir tarif.Sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çörek nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

biraydamasalı dedi ki...

bayılırım mısır unuyla yapılan mamalara.bunuda arşivime ekledim.hafta sonu denemem lazım.sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>