Malzemeler:
2,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
1/2 su bardağı kuru domates
Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve yağı iyice karıştırdıktan sonra, mısır unu ve tam buğday ununu ekliyoruz. Tam buğday unu yerine normal un da kullanılailir tabii ki. Ben daha besleyici olduğu için tam buğday ununu tercih ediyorum. Karbonat ve tuzu da ilave ettikten sonra, kuru domatesleri de ekleyerek karıştırıyoruz. Kare borcamı veya kullanacağınız kalıbı yapışmaması için yağlayp unladıktan sonra kaşık yardımıyla karışımı kalıba döküyoruz. Üzerini düzeltip, susam ve çörek otu serptikten sonra, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 35-40 dakika arası üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Kekte olduğu gibi kürdan testiyle de pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Keyifli haftasonları dilerim. Afiyet olsun..
3 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım kahvaltı için güzel bir tarif.Sevgiler
Çörek nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
bayılırım mısır unuyla yapılan mamalara.bunuda arşivime ekledim.hafta sonu denemem lazım.sevgiler:)
Yorum Gönder