9 Eylül 2012 Pazar

Dereotlu Poğaça

Poğaçayı sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Benim için de her türlüsü kabulümdür. Mis gibi dereotu kokan bir poğaçaya da asla hayır demem :)


Malzemeler:
1 yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
1 ajda çay bardağı yoğurt
2/3 ajda çay bardağı erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı
1 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı normal un
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz, çörek otu
1 kase tulum peyniri
Yarım demet dereotu

Yapılışı:
Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Un miktarını bu aşamada hamrun durumuna göre arttırabilirsiniz. Hamura incecik kıydığımız dereotlarını da ekledikten sonra, ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, içine tulum peynirini (veya beyaz peynir) koyuyor, yarım ay şekli vererek kapatıyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını ve çörek otunu serptikten sonra 150 derecelik önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

3 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık sevgili Selin..
kabartma tozlu poğaçaları çok severim kıyır kıyır ne güzel olur:)

Simge Keskin dedi ki...

Ellerine sağlık poğaça harika görünüyor.. Tabi ki hayır denmez hele de sıcaksa :)) Sevgiler!

sarımutfak-hande dedi ki...

tulumpeyniri poğaçaya çok yakışıyor çok seviyorum bende
ellerine sağlık nefis olmmuşlar canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>