Tatlı krizleri ve ani misafirler için kısa sürede hazırlanan çok pratik bir tarif. Elmalı tatlar sevenler için güzel bir alternatif.
Malzemeler:
6 yaprak milföy
2 adet elma
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı kırık fındık/ceviz
Yapılışı:
Dondurucudan çıkardığımız milföyler çözülürken, elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz, şeker ve tarçın ilave ederek teflon tavada elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişiriyoruz. Ardından içine rendelenmiş portakal kabuğu ve kırılmış fındıkları ekliyoruz. Milföy hamurlarımızı oklavayla hafif incelttikten sonra ortasına elmalı harcımızı koyup katlıyoruz. 170 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişiriyoruz. Ilındıktan sonra pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)
4 yorum:
milföyle yapılan herşeyi seviyorum :))
süper........
ellerine sağlık canım...
Ellerine sağlık arkadaşım pratik ve lezzetli bir tarif.Sevgiler
Elmalı milföyü ben de yapıyorum nefis bir tadı var. Ellerine sağlık enfes görünüyor.
elma ve milföy en sevdiğim iki tat... çok harika görünüyor. elinize sağlık
Yorum Gönder