1 yumurta
3/2 çay bardağı tahin (ajda bardak ile)
1/3 çay bardağı sıvı yağ (ben fındık yağı kullandım)
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu (veya 1 çay kaşığı karbonat)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Tahin, sıvıyağ ve yoğurtu karıştırdıktan sonra diğer kuru malzemelerimizi de ekliyoruz. Unun miktarını ayarlarken hamurun elimize yapışmayacak bir kıvama gelmesini bekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle yuvarlıyoruz. Önceden ısıtılmış, yağlı kağıt serdiğimiz 170 derecelik fırında 20 dak. civarı pişiriyoruz. Pişince üzeri çatlıyor ve ben bu görüntüyü sevdiğimden, pişmeden önce ayrıca yumurta vs. sürmüyorum. Afiyet olsun.
3 yorum:
gerçekten denedim ve muhteşem olduuuu ellerinize sağlık teşekkürler :)
bende değişik tahinli kurabiye yapmak istiyordum.sanırım tarifimi buldum.teşekkür ederim.sizi izlemeye aldım sizde beni alırsanız çok mutlu olurum.kucak dolusu sevgiler...
cok lezzetli bir kurabiye.tadina bayiliyorum.ama nexense hic tutturamadim.ellerinize saglik.
Yorum Gönder