26 Nisan 2011 Salı

Pekmezli Fındıklı Muffin

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1/2 su bardağı dövülmüş fındık




Yapılışı:
Yumurta, şeker ve pekmez çırpılır ardından tüm malzemeler karıştırılır. Ben muffin yaparken göz kararı un ekliyor, normal kekten biraz daha sıvı halde bırakıyorum, takriben 3,5 su bardağı un civarı. Kalıpların 2/3'sini kek karışımı ile doldurduktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 30-35 dakika pişiriyorum. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testini uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun :)
* Bu malzemeler ile 12 adet muffin elde edebileceğiniz bu tarifimi, 65.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için hazırladım. Etkinliği http://canoya.blogcu.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

28 Şubat 2011 Pazartesi

Yerfıstıklı Kurabiye

Epeydir yeni tarif giremediğim bloguma cumartesi gelen misafirlerimize yaptığım kurabiye tarifiyle tatlı bir dönüş yapıyorum. Genel olarak kurabiyeleri tutturmakta zorlanan ben bu kurabiyedeki başarımı görünce sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:
2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr. tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı iri dövülmüş yer fıstığı
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Yumurtaların birinin beyazı ayrılır, şeker, yoğurt ve yağ ile karıştırılır. Tereyağı eritilmeden, yumuşak halde küp küp doğranır ve karışıma ilave edilir. Kabartma tozu ile un eklenir. Un miktarını ayarlarken önemli olan husus, hamurun elimize yapışmadığı bir kıvam almasıdır.Fıstıkların 1/3'ü üzerine konmak için ayrılır, geri kalanı hamura eklenir. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak,  ayrıdığımız yumurta akına ve fıstığa batırılır, 170 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

18 Ocak 2011 Salı

Sebzeli Tavuk Sote

Ardı ardına pırasalı tarifler yayımlıyorum ne de olsa kış aylarındayız, bildiğimiz tarifleri kış sebzeleriyle şenlendirmeye devam..
 
Malzemeler:
750gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet pırasa
2 adet havuç
4 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı konserve bezelye
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
1 çorba kaşığı soya sosu
Zeytinyağı

Tavuklar ve soğan yaklaşık 2 su bardağı sıcak suda haşlanır. Bu sırada havuç ve pırasanın yeşil kısımları ince ince doğranır. Zeytinyağında tüm malzemeler, haşanmış tavuk ve soğan ile birlikte çevrilir. Yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakılır. Altını kapattıktan sonra soya sosu ve bezelye ilave edilir. Son olarak kekik ilave edilerek servis yapılır. Kekiği pişme sırasında eklersek acı bir tat bırakır bu sebeple tüm yemeklerde servise yakın olarak eklemek en doğrusudur. Afiyet olsun.

10 Ocak 2011 Pazartesi

Kış Salatası

Kış aylarının besleyici üçlüsünden harika bir salata...

Salatayı dilediğiniz miktarda yapabileceğiniz için ölçü vermiyorum, önemli olan malzemelerin eşit miktarlarda olması. Rendelenmiş havuç, ince kıyılmış beyaz lahana ve ince doğranmış pırasayı tuz ve mayonezle karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Bu kadar kolay olmasının yanında çok lezzetli ve bir o kadar da besleyici. Afiyet olsun.

2 Ocak 2011 Pazar

Yeni Yıl Kurabiyeleri

Yeni yıla tatlı kurabiyelerle başlangıç yapalım, kurabiyelerimin tariflerine buradan erişebilirsiniz, bu kez farklı olarak 3 ayrı çeşit yaptım, safranlı, zencefilli ve pembe gıda boyasıyla. Afiyet olsun...

31 Aralık 2010 Cuma

İyi Seneler

Sağlıklı, mutlu, huzurlu, neşeli, bol kahkahalı, bol kazançlı, başarılı, dostlarla, muhabbetle geçecek bir yıl diliyorum.
Yeni yılımız kutlu olsun....

27 Aralık 2010 Pazartesi

Patlıcanlı Börek

Alıştığımız peynirli, patatesli veya kıymalı böreklerin haricinde patlıcanla yapacağımız bu börek aslında benim vazgeçemediğim lezzetlerden biri.
Malzemeler:
3 yufka
3 orta boy patlıcan
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
10-15 dal maydanoz
1 yumurta sarısı (üzeri için)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patlıcanlar minik küpler halinde doğranır, tuzlu suda acısı çıkması için bekletilir. Soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda ince doğranmış biberler ile birlikte 1-2 dakika çevrilir, suyu alınmış patlıcan ve küp doğranış domates eklenerek en fazla 2-3 dakika daha çevrilir, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenerek, soğumaya bırakılır.
Bir yufka serilir, üzerine sıvıyağ ve su ile hazırlanan karışım serpilir. Ortadan ikiye katlanır, katlandıktan sonra kuru kalan yüzeye de yağ-su karışımı sürülür. Yarım ay şeklindeki yufka 6 eşit üçgene bölünür. Her bir üçgene patlıcanlı iç konur, fazla sıkı olmamak kaydıyla sigara böreği gibi sarılır. Her bir yufka için aynı işlem tekrar edilir. (Böylelikle 3 yufkadan 18 adet börek elde edilir.) Yağlanmış tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya dek pişirilir. Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>