Pırasayı her zaman alıştığınız tarifin dışında pişirmeye ne dersiniz?
Malzemeler:
1 kg. pırasa
3 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker, tuz
Pırasalar 5-6 cm. uzunluğunda doğranır, yaklaşık 4-5 kibrit çöpü genişliğinde pırasalar elde edilir. 1/2 su bardağı su ilavesiyle pırasalar bir tencerede diriliğini kaybedinceye dek pişirilir. Bu sırada soğanlar piyazlık, sarımsaklar da ince ince doğranır. Zeytinyağın yarısı ile soğan ve sarımsaklar sararıncaya dek kavrulur, ardından pırasalara ilave edilir. Şeker, tuz, zeytinyağı ve 1 bardak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. 1/2 demet maydanoz ince ince kıyılır, 1 limonun suyu sıkılır. Pişmeye yakın maydanoz ve limon suyu pırasalara ilave edilir. Ilındıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
1 yorum:
tarifi ilk kez duydum gerçekten mutlaka deneyeceğim zaten pırasayı çok severim. teşekkürler görüntüde muhteşem.
Yorum Gönder